Spring til indhold

Opskrift: Ja! Din flæskesteg kan fint fryses! Læs hvordan du gør her

Ja! Din flæskesteg kan fint fryses! Læs hvordan du gør her
Ekspertviden

Ja! Din flæskesteg kan fint fryses! Læs hvordan du gør her

Hvis du gerne vil have flæskestegen i hus allerede nu – så køb den endelig – og læg den i fryseren!

 

Men går indfrysning ikke ud over kvaliteten, tænker du måske? Nej! Det er netop fordelen ved krogmodnet kød! I modningsprocessen smider en flæskesteg mellem 10 og 15 % af sin vægt i form af væske – det er det, der gør smagen så intens, og i øvrigt forklarer, hvorfor krogmodnet kød koster lidt ekstra. Og når der er mindre væske i stegen, dannes der betydeligt færre frostkrystaller, som kan ’sprænge’ kødet, når det fryser, og give en ’sjasket’ steg.

 

Lad stegen tø op i indpakningen over et par dage i køleskabet (så sparer dit køleskab også energi samtidig). Pak derefter stegen ud, og lad den lufttørre på et fad i køleskabet 12-24 timer med bar svær. Så får du en fantastisk lækker steg, hvor sværen bliver utroligt sprød.

 

 

Læs mere

Krogmodnede flæskesvær
Gris

Krogmodnede flæskesvær

Undgå kampen henover julebordet om de sidste sprøde svær på stegen! Med vores krogmodnede svær er det ikke længden på flæskestegen, der afgør, om der er svær nok til alle. For at få de sprødeste sv...

Læs mere
Syv stensikre råd til den perfekte flæskesteg
Ekspertviden

Syv stensikre råd til den perfekte flæskesteg

KROGMODNET FLÆSKESTEG ELLER EJ? Krogmodnet, for pokker! Krogmodningen giver fedtet en rig og aromatisk smag, ligesom enzymerne i kødet med tiden sikrer mør og smagfuld steg. Men frem for alt miste...

Læs mere

SHARING IS CARING

Viden forpligter som bekendt. Det samme kan siges om god kødkvalitet og god smag. Derfor føler vi os forpligtet til at dele vores knivskarpe kødkunst og smagsunikke udskæringer med dig. Og alle de andre kvalitetskræsne madfæller, der har god smag i smag